Përkujtim:

Përkujtim:

17 Vite pa Ramë Kapllan Nikçin

Shtatëmbëdhjetë vjetori i vdekjës, themeluesin,udhëheqesin dhe koreografin Ansamblit Folklorik Autokton “Rugova” në Pejë

RAMË ( KAPLLAN ) NIKÇI

( 1928 – 2006)

Jatagani,vallja,kënga malësorqe, veshja karakteristike ishin gjithmonë për té , simbole të kombit.

I palodhshëm për 60 vjet në prezentimin e tyre,anamban botës, duke treguar më këmbëngulesi së rugovasit kanë lindur nga shkëmbi e shkëmb janë bërë për ta mbrojtur tokën e vet,tapinë e gjyshërve dhe stërgjyshërve të lashtë.

Biro, duaje Rugovën, kështu na porosite baca Ramë,duaje vatrën tende të dashur;malet me borë, njerzit e shumë-vuajtur,trimërinë e burrave legjendar,të folmen, krenarinë,bujarinë dhe sofren e begatshme të shtruar për miq.

Përhere në kujtesën tonë, i paharruar amaneti i tij për kultivimin , begatimin e folklorit burimior dhe përcielljen e tij brez pas brezi.

Anëtaret e Ansamblit Folklorik Autokton ” Rugova “

sqSQ