Ansambli Folklorik Autokton Rugova

Rreth nesh

Ansambli Folklorik Autokton “Rugova” është ansambël i këngëve dhe valleve nga Rugova i cili kultivon, ruan, përciell nga brezi në brez vlerat e trashëgimisë kulturore të këtij regjioni si kënga, vallja, tradita, ritet e luftës, ritet e punës, ritet e dasmës, të lindjes, vdekjes etj. Ruan veshjen kombëtare dhe të folmen e Rugovës.

Kronologji e punës 75 vjeçare

Aktivitetet

 • Vdiq në moshën 85 vjeçare emblema e Ansamblit Folklorik Autokton Rugova

  Vdiq në moshën 85 vjeçare emblema e Ansamblit Folklorik Autokton Rugova

  Vdiq në moshën 85 vjeçare emblema e Ansamblit Folklorik Autokton Rugova artisti popullit – Mjeshtër i madh, Kapllan Nikçi.

 • Zbulohet shtatorja e Rugovës në Pejë, Abdixhiku: Republika e Kosovës dhe emri i Ibrahim Rugovës janë një

  Zbulohet shtatorja e Rugovës në Pejë, Abdixhiku: Republika e Kosovës dhe emri i Ibrahim Rugovës janë një

  Është përuruar sot në Pejë, në përvjetorin e 16-të të pavarësisë, shtatorja e ish-presidentit të Kosovës, Ibrahim Rugova.

 • Trajnimet më të Rinjët 

  Trajnimet më të Rinjët 

  Pas nje varg përpjekjesh AFA Rugova ka filluar trjnimet më të rinjet prane shkollave Mesme të uLta Skenderbeu dhe asaj Ismaljl Hajdaraj në Pejë.

Foto galeria

155

FESTIVALE

802

MANIFESTIME

37

ÇMIME Të PARA

385

TAKIME KULTURORE
sqSQ